PELS Instituut

PELS Instituut

Het PELS instituut, gelegen in het centrum van Amsterdam, is opgericht in 1989. De therapie is gericht op het begeleiden van kinderen en volwassenen die problemen hebben met o.a. concentratie, aandacht, planning, timemanagement, beginnen met taken, stemming/emotie, vermoeidheid, pijn, gevoeligheid voor omgevingsprikkels of een hoofd vol gedachten. Sommige klachten kunnen al het hele leven aanwezig zijn, zoals bij ADD/ADHD. Maar de klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben, zoals een nek- en schedeltraumata (whiplash, hersenschudding of hersentrauma), een slechte nachtrust, slaapproblemen, een gevoel van somberheid of depressie. Op het werk kunnen stress-klachten of een burnout ontstaan.

Centraal staat bij het PELS instituut de relatie tussen het breinfunctioneren en gedrag. Na een intakegesprek wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreid neuropsychologisch onderzoek waarbij tevens de hersenactiviteit wordt onderzocht. Hierna kijken wij wat de beste begeleiding is om de klachten te verminderen. Een traject zou kunnen zijn oplossingsgerichte begeleiding in combinatie met cognitieve training zoals neurofeedback, hartcoherentie, executieve functietraining of breintraining. Verder geven wij kinder-/jongerentherapie, hersendrama, coaching, de cursus Zelf depressiviteit overwinnen, loopbaanbegeleiding, re-integratie en relatie-/gezinstherapie. Als aanvullende behandelingen bieden wij Shiatsu, oefentherapie, Feldenkrais, wandelcoaching in de Hortus Botanicus en mindfulness training. Wij werken tevens nauw samen met (kinder)psychiaters en psychotherapeuten.

Om de kwaliteit van uw leven te verhogen kijken wij naar wie u bent! Zo bepalen wij de juiste fysieke en/ of psychische begeleiding die het beste bij u past.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De psychotherapie-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

PELS Instituut
Nieuwe Keizersgracht 58
1018DT Amsterdam

+31 (0)20 7079314

Links

Website

Deel deze pagina

PELS+Instituut img