Integratieve Psychotherapie Praktijk Voor

Integratieve Psychotherapie Praktijk Voor

Werken aan inzicht, groei, verwerking, verandering...
We kennen allemaal onze uitdagingen, tegenslagen en moeilijke momenten in ons leven. Meestal pakken we psychische problemen aan op eigen kracht en hervinden daarna weer onze weg. Soms lukt dit echter niet en kunnen vervelende gebeurtenissen, gedachtes en gevoelens ons blijven achtervolgen.
Heb je het gevoel je leven niet te kunnen leiden zoals jij dat wil? Zit je niet lekker in je vel en weet je niet hoe nu verder? Wil je meer inzicht krijgen in jezelf en je mogelijkheden verder ontplooien? Dan kan integratieve therapie uitkomst bieden!

De praktijk is onderdeel van Therapeutisch Centrum Oost in Amsterdam. Begeleiding is mogelijk aan jongeren (vanaf 13 jaar) en volwassenen in de vorm van coaching, psychotherapie en hypnotherapie.

Integratieve therapie is een vorm van begeleiding waarbij de effectieve elementen van verschillende therapeutische stromingen zijn geintegreerd tot een overstijgend therapiemodel.
Binnen de integratieve therapie wordt de mens gezien als een geheel: gedrag, voelen, lichaam en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beinvloeden elkaar ook.
Uitgangspunt voor de therapie is dat iedere mens uniek is en hij/zij het beste kan worden geholpen, door een begeleidingsvorm te kiezen die het meest aansluit bij deze persoon.
Daarmee is iedere behandeling een therapie op maat.

Andere kenmerken van de integratieve benadering zijn:
- Kortdurend: gemiddeld 5 tot 20 sessies
- Doelgericht: er wordt gewerkt aan een afgebakende klacht, door het formulieren van heldere doelen. Deze worden tussentijds geevalueerd.
- Probleem- en oplossingsgericht: de therapie kan als doel hebben het doen verdwijnen van de klacht, maar ook het beter leren omgaan met de klacht.
- Clientgericht: ieder mens beschikt van nature over hulpbronnen en het vermogen tot groei en verandering. Binnen de integratieve benadering wordt uitgegaan van de eigen wijsheid van de client ten opzichte van zijn/haar probleem en de oplossing daarvan. In de therapie heeft de client een actieve rol en nemen de eigen keuzemogelijkheden en verantwoordelijkheid een belangrijke plaats in.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De psychotherapie-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Integratieve Psychotherapie Praktijk Voor
Commelinstraat 47/SOUS
1093TK Amsterdam

+31 (0)6 24876299

Deel deze pagina

Integratieve+Psychotherapie+Praktijk+Voor img